Waar te beginnen?

Er zijn een heleboel verschillende paden die je zou kunnen bewandelen wanneer je iemand met autisme zou willen helpen. Waar begin je? Wat is het meest effectief? Wat moet je vermijden? Als je niet zeker weet hoe je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan dan is dit artikel iets voor jou.

Alles wat ik bij In Touch doe, is gebaseerd op persoonlijke, authentieke ervaringen die je opdoet wanneer je elke dag met autisme leeft. In tegenstelling tot artsen, begeleiders en andere zorgverstrekkers, kan ik aan het einde van de dag het autisme niet uitzetten. Niet voor mezelf noch voor mijn gezin. Dus dat betekent échte oplossingen vinden die werken in mijn leven, voor mijn gezin evenals in het leven van mijn klanten.

In de loop der jaren heb ik een unieke aanpak ontwikkeld die mensen met autisme en hun familie begeleidt bij het verbeteren van hun leven.

De elementen die we samen zullen bekijken zijn:

Draagkracht; verweermodus; sensorische gevoeligheid en bewustzijn; fysieke gezondheid; zelfzorg; vertrouwen opbouwen; ondersteuning krijgen/vragen vrs het co-creëren van verwachtingen

Voor de meesten echter, zal dit nog steeds overweldigend lijken. De vraag blijft “Waar begin je?”,  “Waarop concentreer JIJ je het best?”.

Het antwoord ligt hier: stop met vechten.

Kijk waar je bent en ga dan verder. Velen noemen dit “acceptatie”, maar voor mij is dit het vertrekpunt, een nulpunt als het ware. Als je geen beginstaat hebt opgemaakt dan heb je later in het traject geen vergelijkingspunt. Het is ook een vertrekpunt van waaruit je reis naar je nieuwe gelukkigere ik vertrekt. Als je geen startpunt hebt dan kun je ook nergens heen, begrijp je?

Veel mensen zullen zich concentreren op situationele zaken die zich aan de oppervlakte bevinden, zoals ‘Hoe krijg ik mijn kind gemotiveerd?’ Of ‘Hoe kan ik ze eindelijk laten douchen?’ Deze vragen zijn belangrijk, maar om écht resultaten te zien, moeten we starten bij het échte begin, bij de grondoorzaken van de problemen die zich vertonen aan de oppervlakte.

Dit is hoe het In Touch-proces eruit ziet als je je concentreert op basisoorzaken in plaats van de symptomen aan de oppervlakte.

We beginnen met het creëren van een nulpunt. Daarna gaan we kijken naar de sensorische onbalans en hoe we de verweer modus kunnen verzachten en uiteindelijk weg krijgen, we brengen je invloedscirkels in kaart en leren waar je grenzen liggen om zo een stevig fundament te leggen voor eerlijke en authentieke communicatie.

Voor specifieke hulp bij het opstarten van je genezings- en groeiproces, begin je best met het begrijpen van de sensorische trechter, lees je over de qigong sensorische therapie en verweermodus en ga je vandaar verder.

Zorg er ook voor dat je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s, artikelen en cursussen.

Als je het wachten wilt overslaan en meteen aan de slag wilt dan kun je mij best mailen of bellen.

X

Sensorische Trechter   Handje rechts

Handje links
Autisme

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.