Waar te beginnen?

Er zijn een heleboel verschillende paden die je zou kunnen bewandelen wanneer je een autistisch iemand zou willen helpen. Waar begin je? Wat is het meest effectief? Wat moet je vermijden? Als je niet zeker weet hoe je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan dan is dit artikel iets voor jou.

Alles wat ik bij In Touch doe, is gebaseerd op persoonlijke, authentieke ervaringen die je opdoet wanneer je elke dag met autisme leeft. In tegenstelling tot artsen, begeleiders en andere zorgverstrekkers, kan ik aan het einde van de dag het autisme niet uitzetten. Niet voor mezelf noch voor mijn gezin. Dus dat betekent échte oplossingen vinden die werken in mijn leven, voor mijn gezin evenals in het leven van mijn klanten.

In de loop der jaren heb ik een unieke aanpak ontwikkeld die autistische kinderen en hun familie begeleidt bij het verbeteren van hun leven.

De elementen die we samen zullen bekijken zijn:

Draagkracht; verweermodus; sensorische gevoeligheid en bewustzijn; fysieke gezondheid; zelfzorg; vertrouwen opbouwen; ondersteuning krijgen/vragen vrs het co-creëren van verwachtingen

Voor de meesten echter, zal dit nog steeds overweldigend lijken. De vraag blijft “Waar begin je?”,  “Waarop concentreer Jij je het best?”.

Het antwoord ligt hier: stop met vechten.

Kijk waar je bent en ga dan verder. Velen noemen dit “acceptatie”, maar voor mij is dit het vertrekpunt, een nulpunt als het ware. Als je geen beginstaat hebt opgemaakt dan heb je later in het traject geen vergelijkingspunt. Het is ook een vertrekpunt van waaruit je reis naar je nieuwe gelukkigere ik vertrekt. Als je geen startpunt hebt dan kun je ook nergens heen, begrijp je?

Veel mensen zullen zich concentreren op situationele zaken die zich aan de oppervlakte bevinden, zoals ‘Hoe krijg ik mijn kind gemotiveerd?’ Of ‘Hoe kan ik ze eindelijk laten douchen?’ Deze vragen zijn belangrijk, maar om écht resultaten te zien, moeten we starten bij het échte begin, bij de grondoorzaken van de problemen die zich vertonen aan de oppervlakte.

Dit is hoe het In Touch-proces eruit ziet als je je concentreert op basisoorzaken in plaats van de symptomen aan de oppervlakte.

We beginnen met het creëren van een nulpunt. Daarna gaan we kijken naar de sensorische onbalans en hoe we de verweer modus kunnen verzachten en uiteindelijk weg krijgen, we brengen je invloedscirkels in kaart en leren waar je grenzen liggen om zo een stevig fundament te leggen voor eerlijke en authentieke communicatie.

Voor specifieke hulp bij het opstarten van een genezings- en groeiproces, begin je best met het begrijpen van de sensorische trechter, lees je over de qigong sensorische massage therapie en verweermodus en ga je vandaar verder.

Tot slot geef ik je hier een opsomming van zaken die mij en mijn gezin significant vooruit hebben geholpen. Sommige van die therapieën kun je bij mij volgen of bij een collega. Zoals reeds eerder vermeld werk ik enkel met zaken die door mij en mijn gezin persoonlijk getest en effectief bevonden zijn.  Enkel methodes die een échte reële shift teweegbrengen staan in dit lijstje. Net als jij heb ik geen interesse in toepassingen die helpen om te “leren omgaan met … “. Dat is niet nuttig en bestendigd enkel en alleen maar een penibele situatie.

Dus hier  mijn lijstje in volgorde van impact en positief effect:
• Qigong sensorische massage therapie [QST]
• Voeding aanpassen in functie van voedingsintoleranties
• Neuro emotionele integratie [NEI]
• Neuro-reflexintegratie [NRI]
• Quantum denken

Zorg er voor dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s, artikelen en cursussen.

Als je het wachten wilt overslaan en meteen aan de slag wilt dan kun je mij best mailen of bellen.

X

Sensorische Trechter   Handje rechts

Handje links
Autisme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.