Neuro Emotionele Integratie

Wat is NEI of Neuro Emotionele Integratie?

Neuro Emotionele Integratie is een bijzondere combinatie van bio-feedback, neurowetenschap, acupressuur en toegepaste psychologie. Door een gesprek aan te gaan met het onbewuste biedt NEI een simpele, snelle en eenvoudige manier om onbewuste blokkades (emotioneel of mentaal) uit het verleden op te lossen.

Hoe werkt Neuro Emotionele Integratie?

Met behulp van spiertesten ga ik in gesprek met het onderbewuste. Door middel van een vast protocol van vragen, komen we er samen achter wat er in het verleden gebeurd is en wat je er nu van weerhoudt een volledig functioneel en gelukkig leven te leiden. NEI kan je bevrijden van je onbewuste blokkades en de weg vrijmaken voor genezing, groei en ontwikkeling.

Onbewuste blokkades opruimen met neuro emotionele integratie

NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met uiteenlopende klachten. Fysieke klachten als oververmoeidheid, hoofdpijn, sportblessures, aambeien, overgewicht, gewrichtspijnen, astma, eczeem, maar ook emotionele klachten als nagelbijten, problemen met stoppen met roken, gebrek aan zelfvertrouwen, examenvrees, ongelukkige relaties, de gevolgen van stress en aandachts- en leerproblemen en zelfs trauma zijn zeer goed te behandelen met NEI.

Neuro Emotionele Integratie is uniek omdat
  • het niet nodig is om terug te keren naar de emotionele of traumatische gebeurtenis en dus uiterst geschikt bij autisme, ADHD, hooggevoeligheid, eetstoornissen, trauma’s en fobieën.
  • er op redelijk korte termijn resultaat geboekt kan worden (3-7 sessies)
  • ik steeds bij aanvang test of NEI de geschikte manier is om je klacht/probleem aan te pakken.
Neuro Emotionele Integratie is geschikt voor
  • elkeen die de oorzaak van een trauma of emotionele onbalans wilt weten of vastloopt in het leven.
  • alle leeftijden, kleine kinderen worden via een ouder behandelt.

onbewuste besluitvorming

Onbewuste kennis is de verwerking van ervaringen, geheugen, leren en denken zonder dat je je daarvan bewust bent.[1] De rol van ons onderbewuste op onze besluitvorming is een onderwerp dat sterk besproken wordt door neurowetenschappers. Het onderbewuste speelt een  belangrijke rol in de dagelijkse keuzes die we maken.

In een artikel in het “Behavioural and Brain Sciences” tijdschrift[2], nam een groep wetenschappers van de San Francisco State University de vraag “wat precies is bewustzijn?” onder de loupe.  Zij kwamen met een beslist sombere conclusie. Het is vrijwel helemaal niets.  Het is ons onderbewuste dat écht de leiding heeft.  95% van onze hersenactiviteit gebeurt buiten ons bewustzijn om .

Er zijn evolutionaire redenen waarom de dingen zo werken.

Mensen werken, net als dieren, zo spaarzaam mogelijk. Mochten we volledig operationeel kunnen zijn met enkel onze reflexen en instincten zonder bewuste gedachten, zouden we dat doen. Er is een reden waarom je niet stopt om na te denken of je je hand van een hete kachel moet weg trekken maar je het gewoon doet. Bewustzijn zou in dit geval de dingen alleen maar vertragen.

Neem nu de ervaring van je adem inhouden onder water. Je instinct wilt dat je inademt. Echter dat deel van je onbewuste brein dat zich bewust is van de mogelijke gevolgen weet waarom dit een slecht idee is. Dus het conflict wordt aan de bewuste geest doorgegeven die ervoor zorgt dat je niet inademt totdat je het oppervlak weer hebt bereikt. Je krijgt hier dus een idee van hoe krachtig en creatief het onderbewuste wel is.

Maar dit alles verandert natuurlijk niets aan het feit dat onze hersenen de zetel zijn van onze grootste prestaties – onze poëzie, onze uitvindingen, ons mededogen, onze kunst. Het is gewoon zo dat ons onderbewuste in plaats van ons bewuste hiervoor krediet mag krijgen.

Onbewuste blokkades opruimen

We zijn, of we het nu leuk vinden of niet, biologische machines. Dus hoe eenvoudiger we dingen houden, hoe minder kans op verrassingen of blokkades. De geest heeft meer orde en stroomlijning nodig dan wat dan ook. Vandaar dus het belang om onbewuste emotionele en mentale blokkades op te ruimen. Elke gebeurtenis die je niet hebt kunnen verwerken, elk gesprek met conflicterende verwachtingen, elk gevoel dat niet geplaatst kon worden, zorgt ervoor dat er iets vastloopt in je onderbewuste. Soms raken dergelijke “onopgeloste” zaken op de achtergrond van je gedachten zonder dat je ze nog herinnert. Maar vergis je niet! Elke blokkade in je onderbewuste heeft een grotere of kleinere invloed op je huidig functioneren en kan je zowel fysiek als mentaal beïnvloeden.