Verhalen uit de praktijk

Over het algemeen zijn de problemen zeer groot bij gezinnen die met de QST massage starten. Kinderen die met de behandeling starten zijn niet alleen vaak heel druk of hebben moeite met concentreren, maar ze zijn vaak ook opstandig, driftig, ze luisteren niet of zijn helemaal niet sociaal vaardig. Soms spreken ze niet of hebben ze  een zeer moeizaam eet- of slaappatroon. De hyper- of hypo sensitiviteit van het kind zorgt voor veel stress in het gezin. Kortom: de problematiek is zeker niet gering.

De meeste ouders zien er in eerste instantie tegenop om met de dagelijkse massages te starten. Ook voor de kinderen valt het niet mee om dagelijkse gerichte en gestructureerde aanraking toe te laten. Toch houden bijna alle gezinnen de massage gedurende minstens een jaar vol en zijn zowel ouders als kind blij dat ze deze stap gezet hebben.

Één van de grote troeven van de QST massage is dat kinderen er in het geheel op vooruit gaan, dus niet enkel hun sensorische problemen verbeteren, maar ook hun zelfregulatie, gedrag, spraak, sociale vaardigheden en algehele ontwikkeling. Ze gaan hun ontwikkelingsachterstand inhalen.

Hier enkele verhalen uit de praktijk:

 

Getuigenissen en Klantaanbevelingen