Tao, elke dag

De Tao is een eeuwenoude Chinese wijsheid die vastgelegd en overgeleverd werd via mystieke teksten die niet altijd makkelijk te interpreteren zijn.

De Tao is een eeuwenoude Chinese wijsheid die vastgelegd en overgeleverd werd via mystieke teksten die niet altijd makkelijk te interpreteren zijn. Maar de basis vanwaaruit de oude Tao Meesters vertrokken zijn, was de observatie van hun eigen lichaam, de natuur om hen heen en de verbinding tussen beide. Tijdens de In Touch sessies is het net dat wat we gaan doen. We gaan op zoek naar onszelf IN ons lichaam en naar de verbinding met de wereld om ons heen.

 

Ik en de Tao

Emoties en gedachten

De wijsheid in de Tao heeft mij geholpen om minder te denken en om minder emotioneel te zijn. Niet het soort afstandelijkheid dat op egoïsme lijkt en ook niet het afgesloten, opgesloten zijn dat op naïviteit lijkt, maar wél minder belang hechtend aan mijn gedachten en emoties zonder ze evenwel volledig te negeren. Door te leren om van op een afstand naar mezelf te kijken, kreeg ik veel meer bewegingsruimte én leerde ik gaandeweg de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. De capaciteit om vanuit verschillende standpunten te kijken, dingen binnen een ruimere context te plaatsen, maken dat ik mij vandaag vrijer voel, ik voel me rustiger en de ruis en onrust in mijn hoofd zijn weg.Die helderheid en vrijheid die ik nu ervaar, deel ik door te zijn wie ik nu ben. Het maakt mij blij te zien dat mijn naaste omgeving hier positief op reageert.

Mijn droom

… is om de weg die ik nu bewandel en de ervaringen die ik gaandeweg opdoe te delen.

Dat delen doe ik vandaag door middel van aanraking. Fysieke aanraking maar ook aanraking met woorden of nog beter, in stilte.

Je zult je vast afvragen “waarom door aanraking?”
Omdat het via deze weg zo simpel en gemakkelijk gaat natuurlijk! Woorden kunnen zo vaak te kort schieten of zaken onnodig complex maken. Ons lichaam bevat alle wijsheid die we nodig hebben en een liefdevolle, authentieke aanraking zorgt voor een opening naar die oneindige bron van wijsheid.

Het leven is de Meester

Door het leven te observeren en te voelen kunnen we groeien op ons pad. Het is mijn vaste overtuiging dat als we verder willen komen in deze soms troebele tijden, dat we ons dan meer moeten verbinden met de kennis die al IN ons is, ons verbinden met alles wat leeft en beweegt in de natuur en daarmee natuurlijk ook met onze eigen natuur.

Bonsai
En wanneer we de verbinding herstelt hebben met onze eigen natuur dan gaat verbinding maken met de ander vanzelf.

Leidraad

Kakejiku (Hanging Scroll)Mijn leidraad als instructeur, coach, therapeut, kortom als mens is om te geven en te delen. Daarom maak ik optimaal gebruik van online technologie om je ook buiten de sessies om te kunnen ondersteunen.

Katana and Sheath
De kracht van de Tao ligt erin om mensen te helpen een gelukkiger, gezonder en evenwichtiger leven te geven in slechts 15 minuten beoefening per dag.

Doe je mee?

Sabine

———————

Tao or Dao, Chi or Qi?

———————

Hoe ik je kan helpen   Handje rechts

 

Activiteiten en workshops